вівторок, 19 лютого 2013 р.


     Міжнаро́дний день рідної мо́ви — день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «Підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня — 17 листопада 1999 року в Парижі.
   Оскільки з 6 000 розмовних мов світу близько половині загрожує зникнення, ЮНЕСКО прагне підтримувати мову як ознаку культурної приналежності особи. Окрім того організація вважає що вивчення іноземних мов та багатомовність є ключами до взаєморозуміння та взаємоповаги.
    За весь час свого існування українська мова теж зазнавала злети і падіння. Сьогодні, згідно Статті 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».
На знак підтримки своєї рідної української мови у бібліотеці  було організовано книжкову виставку із тематичною назвою:  «…Ти  у сузір’ї інших мов так неповторно - гордо сяєш», ці слова належать  нашому земляку, відомому  українському  письменнику  Петру Петровичу Маху. Виставка  покликана  на рекламу сучасної української книги та історію мовного процесу в Україні з найдавніших часів. Розкривають виставку такі розділи: « Мова – дзеркало своєрідності народу»; «Кобзарська елегія»; «Сучасна українська книжка»; «Історія України в прозових творах і документах».



середу, 13 лютого 2013 р.

Постер мрійників



     Чергові вихідні дні клубу "Маленька фея"  пройшли не менш цікаво для дівчаток-користувачів. Творча робота і колективне спілкування між однолітками звучали в  атмосфері мрій і бажань. Дівчаткам було запропоновано  взяти участь   у  міні-тренінгу на тему: "Постер мрійників". Ця незвичайна форма роботи формує у дітей цілеспрямоване бачення своїх  думок, міркувань, бажань і мрій. Головною метою було прикріпити свою мрію у вигляді малюнка  на плакат і обов'язково вірити, що вона збудеться.  Думки дівчаток були цікаві і надзвичайні. Оригінальне бажання висловила учениця 3-го класу Сич Іринка - вона мріє стати феєю.  Тарасюк Марія хоче стати успішною. Карп'юк Катя мріє про розкішну довгу сукню із прикрасами.  Максимюк Юлія хоче   відвідати дельфінарій і поплавати з дельфінами. Дівчатка  задумали побувати у горах і  курортах, хочуть мати телефони,  автівки і навіть  новий холодильник.

    Вірте в себе і в свої мрії,  заходьте до   біблотеки і гарний настрій  буде з вами завжди!














Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...