пʼятницю, 20 вересня 2013 р.

Калейдоскоп спогадів до Дня партизанської слави



   З метою вшанування подвигу партизанського руху в період Великої Вітчизняної війни у   бібліотеці-філії с.Лище відбулось тематичне засідання історико-краєзнавчого клубу «Пошук». Сьогодні  згадували  партизанів та підпільників, з великою вдячністю говорили про мужність, стійкість та самовідданість. 
    Крикавська Валентина Сергіївна - вчитель історії, розповіла про історію виникнення партизанського руху в Україні та Волині. Бібліотекар ознайомила із добіркою книг на партизанську тематику. Члени клубу зачитали спогади жительки с.Лище Баранюк Надії Тимофіївни - ветерана ОУН-УПА. На превеликий жаль Надія Тимофіїна не дожила до цьогорічного свята, та вона заповнила своїми спогадами великий шмат історії нашого села.

     – Декілька місяців сиділа у камері, хотіли щоб я призналась про зв’язк з бандерівцями, та як мене сильно не били та принижували я мовчала. Об’явили  зв’язковою місцевого підпілля, і присудили 15 років каторжних робіт на Сибірі – згадує Надія Тимофіївна. Доля цієї жінки  вражаюча, вона відображає мільйони  скалічених сердець які змогли вистояти перед грізним радянським режимом.
     У День партизанської слави  ми вшановуємо всіх тих, хто подарував майбутнє нам та нашим нащадкам. Уроки Великої Вітчизняної війни вчать нас згуртованості та єдності у боротьбі з загрозами. 












пʼятницю, 6 вересня 2013 р.

Вивчаєм пори року у бібліотеці




 Як допомогти дитині вчитися? Як зробити щоденну працю радістю й необхідністю? Як досягти успіху? Ці питання, без сумніву, хвилюють і батьків, і вчителів? В перші дні навчання педагоги максимально намагаються полегшити адаптацію маленьких школяриків до школи.  Для учнів 2-го класу, розумова робота поєдналась на окремих етапах уроку з кольоротерапією. Урок природознавства з елементами кольоротерапії відбувся у сільській бібліотеці.  Класовод Гаркавчук Наталія Романівна спільно із бібліотекарем підготували слайд-презентацію про явища природи. Учні дізнались про причини зміни пір року на Землі; вплив Сонця на сезонні зміни у природі; наводили приклади явищ природи, які повторюються;спостерігали за видимим рухом Сонця на небі. Урок супроводжувався  під музику та змінною кольорової  гамми, які відповідали настрою кожної пори року. Під час хвилинки-відпочинку діти переглянули відео-кліп про красу природи.


 










Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...