четвер, 30 січня 2014 р.

“Крути: подвиг і трагедія”

                                                                                                 


       29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
      З метою вшанування пам’яті героїв Крут, 29 січня в сільській книгозбірні для  учнів 7 класу було організовано історичну годину “Крути: подвиг і трагедія”.  У ході зустрічі відвідувачі переглянули короткометражний фільм про бій під Крутами, Оверчук Роман  і  Панащук Тамара прочитали вірші які не можна слухати без трепету і болю в серці. Вчитель історії Валентина Крикавська розповіла присутнім про  подвиг найкращих синів України, які захищали свою державу, про бій,  який відбувся під залізничною станцією Крути, бібліотекар Ірина Поліщук підвела підсумок заходу оглядом літератури.

         Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.



Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...