пʼятницю, 28 березня 2014 р.

«Хвилююче слово Пророка»




Ну що б, здавалося слова?
Слова та й голос -
Більш нічого.
А серце б’ється -  ожива,
Як їх почує. Знать, од Бога
І голос той, і ті слова
Ідуть між люди!                
 Т.Шевченко


         
         В рамках святкування тижня дитячого читання у Лищенській школі  відбувся конкурс читців поезії «Хвилююче слово Пророка». Оцінювали майстерність читання  конкурсантів  бібліотекарі шкільної та сільської книгозбірень. Під час заходу ожило Кобзареве слово. Учні із задоволенням декламували вірші та уривки з книги «Кобзар». Кожен конкурсант намагався вкласти часточку душі у вірші Кобзаря та показати своє бачення його творчості. Учасники шевченківських читань на згадку отримали пам’ятні подяки і м’які ірашки. Глядачі щедрими оплесками оцінили виступи юних аматорів.

     За підсумками конкурсу, переможці: Мартинюк Дарія, Тарасюк Марія, Сусь Антоніна, Гаврилюк Наталія, Оверчук Роман, Сахарук Наталія.  Всі присутні на заході переглянули ілюстровану книжкову виставку «Світ Тараса Шевченка».





середу, 26 березня 2014 р.

«Архіпелаг фентезі»




        26 березня  в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання «Під парусом книги до нових знань» у бібліотеці було організовано book-презентацію «Архіпелаг фентезі», метою проведення якої стало ознайомлення дітей з  книгами фантастичної тематики; розкриття жанрового потенціалу книжкової продукції; визначити найкращі книги, які користуються великим попитом серед дитячої читацької аудиторії; прищепити любов до книги; познайомити дітей із  письменниками-фантастами. 

      Під час презентації відвідувачі  побували на "Острові скарбів" - Роберта Люїса Стівенсона. Разом з друзями мандрували  на шхуні "Іспаньола", із чарівним  Джимом  вирушили у небезпечну подорож до безлюдного острова, на якому сховано скарб.
    Читачі познайомились із Крістофером Паоліні (США, р.н. 1983) який написав роман “Ерагон”, коли йому було п’ятнадцять років. Книга посіла перше місце в списку бестселерів Publisher’s Weekly.   
    Марина та Сергій  Дяченки - найтитулованіші фантасти України - зачарували підлітків трилогією “Ключ від Королівства”, “Королівська обіцянка”, “Зло не має влади”.





Шануйте, бережіть, любіть книжки!


вівторок, 25 березня 2014 р.

"Найкращий читач - 2014"


   Другий етап Всеукраїнського конкурсу  "Найкращий читач - 2014" пройшов 20 березня в Луцькій районній бібліотеці для дітей. Як зазначила Галина Солодуха (завідувачка бібліотеки), цим заходом розпочався Всеукраїнський тиждень дитячого читання.   

 Журі: Валентина Зінчук (начальник відділу районної державної адміністрації), письменник Іван Чернецький, письменник Олександр Войтюк, редактор газети "Слава праці" Михайло Лапків.  В ньому прийняли участь 16 учасників - учнів 6-7 класів з різних шкіл району.





      У конкурсі  взяли участь кращі читачі  Лищенської бібліотеки, учениця 6 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с.Лище Єлизавета Кухарець  та учень 7 класу Роман Оверчук.  За участь у конкурсі читачі отримали грамоти та енциклопедії.

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...