четвер, 2 жовтня 2014 р.

"Безпечна дорога до школи"


      Маленького школярика, який щодня крокує до школи, на дорозі чекає чимало небезпек. Не менше їх і на дорозі старшокласника, адже безперервний потік машин, постійна заклопотаність і самих пішоходів і водіїв можуть призвести до невтішних наслідків. І для того, щоб запобігти нещасним випадкам на дорозі, доброю шкільною традицією стало проведення бесід попередження дитячого травматизму .
      

    Бесіда    "Безпечна дорога до школи"  для учнів 2-А класу  відбулась у сільській бібліотеці спільно із класним керівником  Деркач  Лесею Анатолівною. Під час  бесіди школярі ознайомились з правилами поведінки пішоходів на вулиці.  Для дітей була підібрана література, з якою могли ознайомитися на книжковій полиці «Правила дорожні – не слова порожні». А також у виховних цілях проведена вікторина та продемонстровано кілька навчально-виховних мультиків, де казкові герої Баба Яга, Кощей Безсмертний, Іван Царевич – створювали різні небезпечні ситуації на дорогах та показували як уникнути дитячого травматизму.


  Найкраща у світі — дорога до школи,
 Бо ти у дитинстві простуєш по ній.
 Її не забудеш ніколи-ніколи,
 Вона, наче сонце, у долі твоїй.
 Вона тебе кличе, як сонечко встане,
 І співом пташиним вітає тебе,
 І радістю щиро на тебе погляне,
 Там небо всміхнеться тобі голубе.

    Сподіваємося, що сьогоднішня бесіда, пізнавальний мультик допоможуть школярам обирати безпечний шлях до школи, розуміти  мову вулиць і берегти своє здоров’я!

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...