вівторок, 21 березня 2017 р.

Слово Тараса - наша зброя і краса

Результат пошуку зображень за запитом "картинки про шевченка"
     Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, свою Україну.Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.
     Вшановуючи пам`ять про безсмертного пророка, поета у бібліотеці с.Лище з учнями 7-9 класів було проведено поетичний зорепад "Слово Тараса - наша зброя і краса". Учасники свята читали улюблені твори Тараса Шевченка та переглянули тематичну книжкову виставку "Життєвий і творчий шлях Шевченка". Під час свята учні колективно прочитали уривок із Шевченкового "Заповіту".




     
       

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...