пʼятницю, 21 квітня 2017 р.

Дивовижі природи:цікаве про птахів

      Птахи - невід`ємна частина природи, її окраса. Не можна уявити собі ліс, парк або сад беззвучним,"німим" без співу дроздів, синиць, зябликів, поле - без співу жайворонків, луки - без красеня білого лелеки, небо - без стрімких ластівок, серпокрильців. Живуть птахи скрізь: в усіх ландшафтах, в усіх країнах світу. Вони не бояться ні жари, ні холодних полярних областей. Літають птахи де завгодно. Але серед них є надзвичайно рідкісні і дивовижні.
  На весняний місяць квітень припадає багато екологічних свят: Міжнародний день птахів(1 квітня), День довкілля(21 квітня), Міжнародний день Землі (22 квітня). З метою прищеплення любові до природи, до рідної матінки-Землі у бібліотеці с.Лище з учнями 4 класу відбувся екологічний форум "Дивовижі природи: цікаве про птахів". Кожну пташку на форумі діти представляли самостійно. Завідувачка сільською бібліотекою Ніна Самонюк підготувала для учнів відео-презентацію про найдивовижніших птахів світу та ознайомила користувачів з книжковими поличками "Чудеса живого світу", "Цікавинки про рослини і тварини". Завідувачка шкільною бібліотекою Катерина Баранюк розповіла дітям про екологію в Україні та про те ,як ми повинні берегти природу та не забруднювати нашу Землю.                                          





Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...