середу, 28 квітня 2021 р.

ВЕЛИКДЕНЬ ІДЕ – СВЯТО В ДУШІ НЕСЕ!

 

Незабаром на землю зійде чудове свято Великодня. Великдень! Величне свято, яке споконвіку символізує перемогу над силами темряви і зла, уособлює примирення і прощення. Воно нагадує нам про любов і милосердя, страждання і біль, одвічні людські цінності. В усіх народів світу існує повір’я, що той хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Лищенська сільська бібліотека теж популяризує народні традиції, серед них і ті, які пов’язані з найулюбленішим весняним святом усіх християн - Святом Пасхи, днем Воскресіння Ісуса Христа.

 


До Великодніх свят у бібліотеці оформлено тематичну полицю «Великдень», на якій представлені книги, з яких можна дізнатися про історію виникнення Свята Пасхи; про те як прикрасити оселю до свята; що потрібно покласти у великодній кошик та смачні рецепти приготування святкових страв.


Прикрашають виставку великодні рушники, барвисті писанки, великодня пасочка, декоровані пасхальні яйця, картини та багато інших великодніх атрибутів.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...