вівторок, 11 лютого 2014 р.

Кобзар у моєму житті


Тарас Шевченко – це слава і гордість українського народу, який всі свої сили та життя  відав служінню своєму народу.    Його поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою  і народною мудрістю.

7 лютого 2014 року  в ЗОШ I-III ст. с.Лище  зібралися щирі шанувальники Шевченківського слова на літературне свято  «Кобзар у моєму житті». Організаторами  заходу стали бібліотекарі сільської та шкільної книгозбірень.

     Своїми думками на тему «Кобзар у моєму житті» із глядачами поділилась Євгенія Назарук – член Національної Спілки письменників України, заступник директора із виховної роботи Маргарита Москаленко.

       
     
 Діти не просто вшанували пам’ять геніального поета, а й  відчули його не вмируще слово серцем. В залі линула чарівна музика. Із уст читців звучала лірична поезія Шевченка та твори волинських письменників присвячені Кобзареві. Власний поетичний твір «Тарасовий Кобзар» зачитав Васейко Олександр – переможець районного конкурсу «Беру Кобзар, як світу сотворіння».

     
   До уваги учасників була представлена книжково-ілюстративна виставка   "Тарас Шевченко: доля, муза, слава"У книжковій виставці відображено видання поетичних, прозових і мистецьких творів Т.Г.Шевченка, а також література про життя і творчість поета. Цікавим доповненням свята стала виставка домашніх Кобзарів, які були зібрані учнями та працівниками місцевих організацій.
                        




Минатимуть
 роки змінюватимуться покоління та твори великого Кобзаря завжди будуть новими і актуальними.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...