суботу, 8 листопада 2014 р.

"Наша мова єднання – це українська"



      У день Преподобного Нестора - Літописця 9 листопада, українська спільнота відзначає День української писемності та мови. І це закономірно. Адже українська земля народила сина, який усвідомлював значення всього, що відбувалося на ній, прагнув зберегти національну пам'ять з вірою в те, що її не розгублять, а примножать нащадки.З цієї нагоди для учнів 5-7 класів Лищенської  загальноосвітньої школи  педагогічним колективом  та працівниками шкільної та сільської бібліотеки було організовано  літературну годину  "Наша мова єднання – це українська". Про історію свята, особливості його відзначення, про мову і значення її для українців йшла мова під час заходу.


      Своєю творчістю та думками про сучасний стан  української мови, поділилась Євгенія Назарук – член Національної Спілки письменників України.
        Заступник директора із виховної роботи Маргарита Москаленко привітала присутніх зі святом та вкотре наголосила учням  про їхнє українське коріння.
       Конкурс читців «Живе поезія у слові» виявив найкращих декламаторів. Ними стали:Ткачук Христина, Лук'янчук  Дарина, Мосіюк Катерина.
      У сільській книгозбірні представлена книжкова виставка під назвою «О рідна мово! Ти – голос поколінь, землі, віків…». Виставка складається з енциклопедичних видань, навчальних, художніх, публіцистичних та періодичних видань з питань української мови.  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...