вівторок, 10 травня 2016 р.

Тихі зорі вічної пам’яті

Наче птахи летять невблаганно літа,
Залишають свій стрій дорогі ветерани.
У минуле пішла найстрашніша війна,
Та про неї постійно нагадують рани.
З кожним роком все менше і менше стає
Тих людей, які нам здобули Перемогу.
Лише пам'ять забути про них не дає,
Пам’ятаймо про них і молімося Богу.
Нехай Вічні вогні на могилах горять,
Перед ними завжди на коліна ставайте.
Пам’ятайте живих і померлих солдат,
Схиліть голови – шану віддайте!

 Щороку 9 травня ми відзначаємо День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні. Можна по-різному ставитися до Другої Світової війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, віддав своє життя за щастя інших. З нагоди цієї дати у с. Лище біля пам’ятника загиблим воїнам відбувся мітинг. На жаль, на території сільської ради не залишилось живих ветеранів, та пам’ять про них залишиться у наших серцях.
     

            

 У проведенні свята взяли участь голова Луцької районної ради Валентин Приходько та завідувач сектору культури Луцької районної державної адміністрації Валентина Зінчук. З привітальним словом до всіх присутніх  звернулися сільський голова Віталій Шкорупський, керівник сільського товариства «Лище» Ігор Крикавський та голова Луцької районної ради Валентин Приходько. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять загиблим воїнам. До підніжжя пам’ятника учні  Лищенської  ЗОШ поклали гірлянду з ялини і квіти.
                     

   Після закінчення мітингу у приміщенні БК с. Лище відбувся святковий концерт.На закінчення свята з привітанням та словами вдячності виступила завідувач сектору культури Луцької РДА Валентина Зінчук, яка побажала всім жити під мирним небом та на своїй рідній землі.





У сільській бібліотеці діяв перегляд літератури «Безсмертний велич Перемоги».




Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...