вівторок, 17 січня 2017 р.

Казка стукає в віконце


Результат пошуку зображень за запитом "новорічні картинки"
Та прийдуть до тебе три празники в гості:
Що перший же празник –Святеє Різдво,
А другий же празник – Святого Василя,
А третій же празник – Святе Водохреще…
Новий рік. Різдво. Ці свята для всіх нас і кожного зокрема. Починались Різдвяні свята 7 січня святом Різдва Христового, а закінчувалися 19 січня на Водохреща. Вступаючи в новий відлік часу, ми маємо освятитися найкращими почуттями, побажати одне одному щастя, здоров’я, голубого неба над оселею, статків і злагоди в родині. Саме такими спонуками і була просякнута світська обрядовість зустрічі Нового року в Україні: горщиком куті на покуті, щедрим житнім засівом сусідської домівки, величальною щедрувальницькою піснею на честь господаря й господині та їх діточок, веселощами і жартами. 
    У сільській бібліотеці до Новорічних та Різдіяних свят  з учнями 1-4 класів було проведено новорічний уікенд "Казка стукає в віконце". Бібліотекар ознайомила користувачів із новорічними звичаями та традиціями українського народу. Діти в костюмах казкових героїв розказували і показували свої улюблені казки. Цікаво та весело реп читав у казці "Колобок на новий лад" учень 3 класу Стас Сиротюк. Неперевершеною у ролі лисички була Валерія Кальченко. У казці" Колосок" роль мишки зіграв, як справжній актор, Матвій Сиротюк. Всі учасники весело та корисно відпочили. З Новим роком та Різдвом Христовим діток привітав Дід Мороз та Снігурочка.
 






     

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...