середу, 24 червня 2020 р.

День Конституції України

 

      Святкування Дня Конституції України цього рокунайбільш актуально, це вже не просто данина традиції, а можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші предки відстоювали права на свою свободу, а сьогодні наші брати знову захищають суверенітет і цілісність нашої країни.
У бібліотеці с Лище розгорнуто книжкову виставку «Основа життя - Конституція». На виставці представлена література та інформаційні матеріали, які знайомлять користувачів з  історією конституційного творення в Україні. Інформаційні матеріали розповідають про коріння Української Конституції. У квітні 1710 року при обранні гетьманом України Пилипа Орлика була складена перша не тільки українська, але й європейська конституція в сучасному розумінні - вона заклала основи республіканського правління в Україні.
 Сучасна Конституція України має особливий правовий статусвищу юридичну силу, особливий порядок прийняття та високий рівень захисту з боку держави. Остання, нині діюча  Конституція була прийнята Верховною Радою України 28 червня 1996 року, як завершення довгого і важкого конституційного шляху, що почався Декларацією про державний суверенітет України (16 липня 1990 р.). День Конституції Україниєдине державне свято, що встановлено власне КонституцієюСтаттею 161: «День прийняття Конституції України є державним святомДнем Конституції України».
Шановні користувачі!   Конституція несе в собі головну надзвичайно цінну і гуманну ідею:  держава функціонує для людини. Досвід усіх років незалежності України засвідчивОсновний закон має відповідати сучасним потребам розвитку нашої держави. Знання та дотримання Основного закону держави є основною ознакою її гідності, а гідність держави залежить від гідності особистостей, які її утворюють.


Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню достатку в кожній сімї.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...