пʼятницю, 10 липня 2020 р.

У ЛИЩІ НА КУПАЛА ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛА

З нагоди престольного свята митрополит Луцький і Волинський Михаїл правив у храмі Різдва Йоана Хрестителя  села Лище Луцького районного деканату.







     Із архієреєм служили декан протоієрей Володимир Присяжнюк, настоятель парафії священник Олександр Хорошко, інше місцеве духовенство.
У слові владика Михаїл нагадав про християнську любов до Бога і до ближнього, яка була в житті Йоана Предтечі. Коли наслідувати його чесноти, то в житті тті не залишиться місця для страху, зла та зневаги.
       По завершенню Богослужіння архієрей вручив благословенні грамоти активним парафіянам.
              Разом з усіма молилися й представники влади, зокрема, керівник Луцької районної ради Валентин Приходько, голови Підгаєцької ОТГ Юрій Семенюк, Лищенської сільської ради Віталій Шкорупський, очільник СГ «Лище» Святослав Карбовський.
Храм Різдва Йоана Хрестителя в с. Лище почали будувати у 2000-х роках на місці колишньої церкви. Перший храм на цьому місці побудували ще у 1862 р. Проте під час Другої світової війни його було зруйновано. 7 липня 2004 р. тоді ще єпископ Луцький і Волинський Михаїл здійснив чин освячення новозбудованого Божого дому. Це була перша святиня, яку освятив архієрей на Волинській кафедрі.




 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...