середу, 18 листопада 2020 р.

20 листопада – Всесвітній день дитини




Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.



    З учнями 4-Б класу проведено правовий квест «Кожна дитина має право». Мета заходу полягала в тому, щоб сприяти формуванню правової культури школярів через ознайомлення з правами та свободами, викладеними в Конвенції про права дитини та прищепити усвідомлення того, що немає прав без обов’язків, а обов’язків – без прав. Учням необхідно було виконати 5 завдань: «Від декларації через конвенцію до закону», «Про що мовчать речі», «Віршовані права», «Мішанина» та «Казкова вікторина». Дуже зацікавило школярів завдання «Про що мовчать речі». Учням послідовно демонструвалися предмети. Треба відгадати, з яким правом дитини вони поєднуються. Наприклад, драже аскорбінової кислоти викликало асоціації з правом на медичну допомогу, а учнівські зошити нагадали про право на освіту. Активне пожвавлення спостерігалося під час виконання завдання «Мішанина». Картки зі словами, які позначають певне право дитини, розрізали на 3-4 частини. Кожне право мало свій колір, а учням необхідно скласти його назву, як от: громадянство, інформація, освіта, піклування, відпочинок. Найскладнішими словами були інформація та громадянство.Завершено квест конкурсом з розфарбовування розмальовок – ілюстрацій до відомих казок Г.К.Андерсена, Д. Родарі, братів Грімм, Ш. Перро. За якісне, оригінальне розфарбовування учні отримували додаткові бали.

 
















 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...