вівторок, 12 травня 2015 р.

Війна без права забуття

Щороку в травні ми відзначаємо День Перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні. Можна по-різному ставитися до Другої Світової війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, віддав своє життя за щастя інших.

З нагоди цієї дати у с. Лище біля памятника загиблим воїнам відбувся мітинг, на який було запрошено односельчан-ветеранів війни: Лошака Володимира Пилиповича, Сахана Михайла Петровича, Козюка Олександра Гнатовича. На жаль, за станом здоровя ветерани не змогли бути присутніми на мітингу.
З привітальним словом до всіх присутніх звернулися сільський голова Шкорупський В.В.,  керівники сільського товариства «Лище» Карбовський С.Є. та Крикавський І.В.

     Від молоді села звернулася учениця 11 класу Прокопчук Богдана.
Дітки дитячого садочка «Іскринка» привітали теплими словами та піснею про Україну всіх з Днем Перемоги. До підніжжя памятника загиблих героїв учні Лищенської ЗОШ поклали гірлянду з ялинових віток та маків.
Завершився мітинг панахидою, яку відправив отець Віктор з прихожанами.

Із року в рік часопис віддаляє
Своїх нащадків далі від війни.
Та травень знову й знову нагадає,
Як із життя ішли його сини.
Буяють мирно квіти на могилах,
До сонця красного метелики летять.
А ті, кому війна зламала крила,
Священним вічним сном в могилах сплять.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...