пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Усвідомлений вибір професії , як запорука життєвого успіху

Вибір професії -  одне з найбільш відповідальних рішень, які приймає людина у житті. Відколи живе людство - існує і проблема вибору занять, трудової діяльності, професійної кар`єри. З різних  історичних пам`яток відомо, що процес формування суспільних відносин супроводжувався розвитком ремесел, занять, появою різних професій. Відповідно виникала і проблема з вибором їх. Давно люди збагнули: справжню насолоду приносить лише та праця, яка обирається за власним бажанням, відповідно  до інтересів, покликання, здібностей особистості. Ще відомий давньогрецький філософ Платон 427-347 рр. до н.е.) говорив: "Пізнай себе і роби свою справу". Саме про це і вели мову у Лищенській сільській бібліотеці учні 9-11 класів та представники різних професій  під час інформаційного тренінгу "Усвідомлений вибір професії, як запорука життєвого успіху". Розпочався тренінг з вправи "Знайомство". Завідувачка бібліотеки Ніна Самонюк  запропонувала всім учасникам по черзі назвати своє ім'я та професію, яку вони хотіли б отримати в майбутньому. Під час заняття учні взяли активну участь у профорієнтаційній грі "Вгадай професію", виконали вправу-дослідження "Професійна спрямованість", обговорювали різні робочі ситуації. З цікавістю учасники переглянули слайд-презентацію "Світ професій" та ознайомилися з матеріалами книжкової полички "На порозі вибору професії".
  Підсумовуючи, бібліотекар наголосила на тому, що яку б професію учні не обрали, головне, щоб вибір свій зробили усвідомлено.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...