пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Щоб не стерла пам'ять забуття

Народ, який не пам’ятає своєї історії, приречений на забуття. Сторінки минувшини повинні стати  національним надбанням кожної людини, кожного громадянина великої України.
Одним із свят України є День партизанської слави, коли знову і знову ми звертаємося до героїчних подій Другої світової війни, згадуємо тих, хто боровся за мир і свободу, вшановуємо ветеранів антифашистського опору: колишніх підпільників і партизанів, захисників і визволителів рідної землі - усіх, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.
З метою поглиблення знань про героїчне минуле нашого народу, усвідомлення величі подвигу у вирі Другої світової війни 22 вересня у Лищенській ЗОШ з учнями 9 класу було проведено патріотичний альманах "Щоб не стерла пам'ять забуття".

Вчитель історії Валентина Крикавська ознайомила учнів з історією партизанської боротьби на Волині. Учасники заходу зачитали спогади про історію села односельчанки Надії Тимофіївни Баранюк, а завідувачка сільської бібліотеки Ніна Самонюк ознайомила учнів з тематичною викладкою літератури "Пам'ять людська не забуде повік".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...