пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Знайомтесь, читайте, дружіть! І мову свою бережіть!

      Результат пошуку зображень за запитом "картинки про мову"  








Як нема без зірок небозводу,
Як блакиті без сонця нема,
Так і мови нема без народу,
і народу без мови нема.
В. Забаштанський 
 Українська мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не чаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Тому, щорічно, 21-го лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо.
 Ми з вами одержали у спадок багату, розвинену, мелодійну мову. Наша мова - одна з найдревніших і найбагатших серед тисяч мов світу. За милозвучністю вона посідає третє місце у світі після французької та іранської. Нею можна висловити все: і найглибші думки, і найпотаємніші почуття.
  У бібліотеці с. Лище з нагоди свята  з учнями молодших класів відбулися літературні посиденьки "Знайомтесь, читайте, дружіть і мову свою бережіть!". Діти декламували вірші Лесі Українки та Тараса Шевченка, з задоволенням брали участь у літературній вікторині "Творчість Лесі Українки", розказували гуморески Павла Глазового та Остапа Вишні, співали українські народні пісні.                                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...