четвер, 1 лютого 2018 р.

Книготерапія, або книги до кави

     Стверджують, що книга - ліки для душі. А недавно лікарі довели, що читання - ще й потужна оздоровча процедура. У провідних клініках ввели новий метод лікування - бібліотерапію.
     Вчені з університету Ліверпуля спостерігали за зміною активності мозку добровольців під час читання Шекспіра. Виявилося, що під впливом високої поезії нормалізується робота частини мозку, що відповідає за емоції, і активується зона самоконтролю.
      Методика була створена для реабілітації пацієнтів зі стресовими станами і різними фобіями. Лікувальну книгу при бажанні може підібрати для себе кожен. Потрібно лише пам'ятати головні принципи бібліотерапії: твір має бути захоплюючим, а читання - не тільки приносити задоволення, але і змушувати думати.





        Погода на вулиці не сприяє вечірнім прогулянкам. Новини по ТБ не зажди хороші. Хочеться чогось приємного і теплого. Допоможе хороша книжка! У бібліотеці ви знайдете  для себе книги, які варто читати взимку, аби знайти в душі гармонію і мати гарний настрій. 
  У сільській книгозбірні діє тематична поличка "Візьми книгу до кави". Бібліотека запрошує всіх бажаючих прийти  та "скуштувати" смачної кави.  Наша кава – це побажання всім миру, злагоди, любові та заклик до читання. Це символ добра, любові, об’єднання людей, адже до кави подаються смаколики із творів авторів сучасної української та зарубіжної літератури.

 Заходьте до бібліотеки, адже  у нас є книги, які здатні подарувати вам багато неймовірних вражень і залишити приємний післясмак.



*Душа окаяннаСвоя чужая жизнь. Детальна інформація, ціни, характеристики, опис


Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...