середу, 2 травня 2018 р.

«Чорнобиль: біль і пам’ять - вічні!»



26 квітня 1986 року – одна з найтрагічніших дат в історії людства:  майже в центрі Європи сталася аварія, яку обґрунтовано кваліфікують, як найбільшу в світі техногенну й екологічну катастрофу. Сьогодні ми схиляємо голови  перед мужністю людей, які добровільно йшли на смерть у мирний час, адже багатьох з них уже немає  в живих.
Вже багато років центральну районну бібліотеку поєднує спільна творча праця з Луцькою районною благодійною організацією «Спілка Чорнобиль». А починалося все з проведених спільних «круглих» столів в читальному залі, засідань, літературних, поетичних годин, вшанувань учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС з залученням представників влади, бізнесу, охорони здоров’я, пенсійних та страхових органів та ін. Бібліотечні масові заходи в честь ліквідаторів завжди супроводжувалися конкурсами малюнків юних відвідувачів бібліотек району та Подяками, Грамотами, солодкими призами для них від голови Спілки Федора Рузака. 
В цьому році було оголошено конкурс серед бібліотек району на краще виконання плакату на тему«Чорнобиль: біль і пам’ять - вічні!». Ними прикрасили зал районного будинку культури, на сцені якого відбулися урочистості з нагоди 32-ї річниці аварії на ЧАЕС. Зрозуміло, що плакати виготовили не бібліотекарі, а учні молодшого та старшого шкільного віку, студенти, які часто відвідують сільські книгозбірні.







За підсумками конкурсу 1 місце зайняла бібліотека-філія с.Коршів (бібліотекар Юлія Панасюк)два других місця розділилибібліотеки-філії с. Лище та смт Торчин, два третіх –бібліотеки-філії сіл Буяни та Лаврів. Всім учасникам конкурсу вручено Подяки РДБО «Спілка Чорнобиль», а виконавцям робіт – пам’ятні сувеніри. 

Режим доступу:http://lcrbiblioteka.blogspot.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...