вівторок, 15 травня 2018 р.

День пам’яті та примирення


В Україні – як і в усьому світі – 8 та 9 травня відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.
8 травня – це данина пам'яті загиблим в роки Другої світової війни, а День Перемоги, який українці щороку відзначають 9 травня, назавжди залишиться днем нашого національного тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу українського народу. 

З нагоди цієї дати у с. Лище біля пам’ятника загиблим воїнам відбувся  мітинг. На жаль, на території сільської ради не залишилось живих ветеранів, та пам’ять про них залишиться у наших серцях.У проведенні свята взяли участь голова Луцької районної ради Валентин Приходько. З привітальним словом до всіх присутніх  звернулися сільський голова Віталій Шкорупський, керівники сільського товариства «Лище» Ігор Крикавський та Святослав Карбовський. Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять загиблим воїнам. До підніжжя пам’ятника учні  Лищенської  ЗОШ поклали гірлянду з ялини і квіти.



Завершився мітинг панахидою, яку відправив отець Віктор з прихожанами 

 В бібліотеці  організовано перегляд літератури та проведено  урок-презентацію «Кривава ціна миру в Європі 45-го та сьогодні». 


Цього дня, у Будинку Культури відбувся звітний концерт  ЗОШ  І-ІІІ ст. с.Лище
\



Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...