пʼятницю, 21 вересня 2018 р.

Всеукраїнська акція «Голуб миру»



        Міжнародний день миру відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати у 1982 році. Привернути увагу до проблеми миру на землі - ось основна мета цього свята.














 Сьогодні, коли в  нашій країні лунають постріли та проливається людська кров, міжнародний день миру є особливим святом. З метою привернення уваги учнів школи до питань збереження миру , 21 вересня 2018 року Лищенській школі відбувся  флешмоб «Діти України  за мир та єдність», в якому прийняли участь учні 1-11 класів, адже  музика і танці згуртовують людей у всьому світі. Учні  разом із вчителями зібралися на шкільній лінійці на хвилину мовчання, аби вшанувати пам'ять загиблих захисників України. А після – об'єдналися у "флешмобі миру": вишикувалися контуром малюнка – великого голуба.  Діти хитали руками – і на коротку мить здалось, неначе це білий голуб миру розправив свої широкі крила і летить над нашим селом.













  Сільська книгозбірня підхопила естафету  птаха - миру і кожен охочий прикріпив свого голуба і свої побажання на карту України. Цим дійством читачі бібліотеки  долучились до Всеукраїнської акції «Голуб миру», яку щороку ініціює представництво ООН в Україні для колективів та учнів українських шкіл.

Голубка біла, ти лети у світ,
Хай буде мир у небі голубому!
Неси всім щастя, передавай привіт
Усім народам, людові земному. 

Зі святом миру і добра любі наші читачі!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...