понеділок, 14 листопада 2016 р.

Книжкові виставки. Їх призначення

Книжкова виставка – відкритий показ спеціально підібраних творів, які бібліотека рекомендує своїм читачам для огляду та ознайомлення, це реклама кращих книг бібліотеки.
 Книжкові виставки вперше з’явилися ще у середині ХІХ століття, тобто більш ніж 150 років тому. Перші виставки влаштовував відомий російський мистецтвознавець Володимир Васильович Стасов, який працював бібліотекарем у Публічній бібліотеці Петербург

Книжкові виставки необхідні в бібліотеці для того, щоб привернути увагу читачів до книг з тієї чи іншої теми чи до нової літератури. А коли читач звернув увагу на книгу, він обов’язково візьме її прочитати. А ще виставки значно прикрашають інтер’єр будь-якої бібліотеки.

        Завідувачкою бібліотеки села Лище  Ніною Самонюк було підготовлено та проведено  бібліотечний урок "Книжкові виставки. Їх призначення" для учнів 3 класу. На уроці діти дізналися: які є виставки, для чого вони потрібні у бібліотеці та колективно створили виставку-музей "Казка в гості завітала".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Етнорозвідка «Великий день – Великдень»

      Жодне свято не приносить стільки радості та душевної теплоти як Великдень - найвеличніше свято року, тому з ним пов’язана низка напроч...